Seafood Grill Interior (Photo: Seafood Grill)

Mycket talar för att det här är den bästa nya restaurangen i Reykjavik. Seafood Grill är kanske ännu inte lika omtalad som Fish Company och Fish Market, men det kommer. Var så säkra.

Gústav Axel Gunnlaugsson, årets kock på Island 2010 står för smakerna och personalen tar väl hand om dig. Atmosfären är betydligt mer familjär än på konkurrerande gourmetrestauranger i staden.

Gunnlaugsson tillbringade månader på resa runt ön och samlade smaker, och drivved till inredningen, till den nya restaurangen. Menyerna hämtar både inspiration och innehåll från olika platser på Island.

Seafood Grill Grilled Minke Whale (Photo: Seafood Grill)

Grillad vikval (bilden ovan) finns för den som vill testa något äkta isländskt, beroende på hur din moraliska kompass pekar. Vikvalen är å ena sidan inte hotad, stammen anses livskraftig, men å andra sidan har Island inte rätt att fånga valarna. De anför, precis som Norge och Japan, vetenskapliga skäl för jakten.

Prisexempel för två personer: 850 svenska kronor. Då åt vi varsin trerätters meny (en med fisk och en med kött). Två glas cava, två glas vin till maten, kaffe: 850 svenska kronor.

www.sjavargrillid.is