Blå lagunen – Islands skönaste bad

Blå lagunen på Island är en av landets största attraktioner – och det är verkligen lätt att förstå varför. Blå lagunen är en upplevelse för kropp och själ, som du bara inte får missa. Vårt tips är att kombinera med en annan sevärdhet, exempelvis Golden Circle, för att det ska bli så prisvärt som möjligt. [Uppdaterad 2023-05-10]

Blå lagunen på Island - boka från Reykjavik

Att sjunka ned i det varma, mineralrika, vattnet och spana ut över de isländska fjällhedarnas lavalandskap, det är en nästan magisk upplevelse.

Ta ett bastubad, doppa dig igen och simma bort till baren för ett glas vin eller en öl. Koppla av. Andas ut. Njut.

Blå lagunen på Island kan upplevas på flera sätt, men det är viktigt att komma ihåg att förbokning krävs oavsett hur du gör. Tänk också på att biljetterna till badet kan sälja slut, inte minst under högsäsongen på sommaren. Så att boka i god tid i förväg rekommenderas verkligen.

Enklast och smidigast är att boka en entrébiljett med busstransfer tur/retur Reykjavik. Bussen avgår från BSI Bus Terminal i Reykjavik och det här är ett populärt val. Notera att avbokningsreglerna är flexibla, du får hela beloppet återbetalt om du avbokar fram till 24 timmar innan.

Om du hyr bil när du är på Island, då kan du planera in ett besök när det passar – bara du har bokat entrébiljetten i förväg. Här finns bokning av entrébiljett inklusive handduk och dryck.

Smart att kombinera med Golden Circle

Om du inte kör på egen hand, och ändå vill uppleva mer av Island, då rekommenderar vi att du bokar en guidad rundtur där både Golden Circle och Blå lagunen ingår. Det här är en populär tur med många nöjda tidigare besökare – hela 4,9 av 5 i snittbetyg från över 1600 resenärer.

På så sätt upplever du två av Islands största sevärdheter på en enda bokning och bussen som kör dig runt Golden Circle tar dig också till Blå lagunen, så du behöver inte fundera på hur du ska ta dig dit.

En bonus är att det ofta blir ganska prisvärt att boka kombinationsturen, jämfört med att göra sevärdheterna var för sig.

Var noga med att kontrollera så att entréavgiften till badet ingår i priset för utflykten, det finns turer där bara bussresan är inkluderad och inte entrén. Ett annat exempel, förutom ovanstående, på en populär guidad tur där allt ingår hittar du här.

Blå lagunen på Island – boka på nätet

Du bokar snabbt och säkert med vårt partner, pålitliga Get Your Guide. På den här sidan finns alla deras turer där Blå lagunen ingår och här nedanför hittar du ett urval av de som bokas mest:

Blå lagunen – välgörande bad

Vattnet hämtas från underjorden, två kilometer från markytan, och innehåller mineraler som svavel och kiseloxid och över 200 mikroorganismer som ger vattnet sin turkosa färg.

Ett dopp sägs vara bra mot hudåkommor som psoriasis och forskare har identifierat alger i vattnet som motverkar åldrandet i huden.

Blå lagunen bada i varma källor på Island

Men Blå lagunen är mer än bara sitt vatten. Anläggningen är stor och modern med spa och behandlingar, fräscha omklädningsrum, restaurang, konferensanläggning och butik.

Det är en helhetsupplevelse och en plats där man gärna stannar lite längre än vad man i förväg kanske räknade med.

Vill du testa något annat än Blå lagunen? Missa inte nya, läckra, Sky Lagoon som invigdes 2021 och ligger strax utanför Reykjavik.

Så hittar du dit

Avståndet från Reykjavik är 47 kilometer och från Keflavik är det 23 kilometer. Om du kör egen bil så är det tydligt skyltat från stora vägen mellan Keflavik och Reykjavik.

Film från Blå lagunen

Island, norrsken och en sagolik badplats – det blir inte vackrare än så här!