Blå lagunen – Islands skönaste bad

Blå lagunen är en av Islands största attraktioner, och det är lätt att förstå varför. Blå lagunen är en upplevelse för både kropp och själ, som du bara inte får missa. Vårt tips: boka paket med bussresa och entrébiljett.

Blå lagunen - boka utflykt från Reykjavik

Att sjunka ned i det varma, mineralrika, vattnet och spana ut över fjällhedarnas lavalandskap, det är en nästan magisk upplevelse. Ta ett bastubad, doppa dig igen och simma bort till baren för ett glas vin eller en öl. Koppla av. Andas ut. Njut.

Om du hyr bil när du är på Island, då kan du planera in ett besök när det passar. Men om du saknar eget fordon finns ett smart alternativ – boka en guidad rundtur där både Golden Circle och Blå lagunen ingår.

Boka busstur till Blå lagunen

PrisbadgeTack vare vårt samarbete med Get Your Guide bokar du den här utflykten enkelt, säkert och snabbt. Du kan avboka fram till 24 timmar innan turens början och få hela summan tillbaka – om dina resplaner ändras.

Blå lagunen – välgörande bad

Vattnet hämtas från underjorden, två kilometer från markytan, och innehåller mineraler som svavel och kiseloxid och över 200 mikroorganismer som ger vattnet sin turkosa färg.

Ett dopp sägs vara bra mot hudåkommor som psoriasis och forskare har identifierat alger i vattnet som motverkar åldrandet i huden.

Blå lagunen bada i varma källor på Island

Men Blå lagunen är mer än bara sitt vatten. Anläggningen är stor och modern med spa och behandlingar, mycket fräscha omklädningsrum, restaurang, konferensanläggning och butik.

Det är en helhetsupplevelse och en plats där man gärna stannar lite längre än vad man i förväg kanske räknade med.

Så hittar du dit

Avståndet från Reykjavik är 47 kilometer och från Keflavik är det 23 kilometer. Om du kör egen bil så är det tydligt skyltat från stora vägen mellan Keflavik och Reykjavik.

Blå lagunen

Film från Blå lagunen

Island, norrsken och en sagolik badplats – det blir inte vackrare än så här!

  • Readers Rating
  • Rated 4.6 stars
    4.6 / 5 (10 )
  • Your Rating