Sevärdheter på Island och i Reykjavik – våra bästa tips!

Island har fler spektakulära sevärdheter och attraktioner än vad som borde vara möjligt i ett så litet land. Här finns alltid något att se och uppleva – och många av sevärdheterna och upplevelserna når du från Reykjavik. [Uppdaterad 2022-05-11]

Sevärdheter Reykjavik Island

Valsafari, varma källor och gejsrar. Glaciärvandringar, pyrande vulkaner och vattenfall. Islandshästar och sköna bad.

Vandringar, vikingar och sagoväsen. Utflykter med bil, buss eller till fots. Märkliga museer och fina fiskebyar.

Island är fullständigt fullproppat med sevärdheter och intressanta saker att se och göra. Det handlar dessutom ofta om upplevelser som du inte kan få någon annanstans på den här planeten.

Med Reykjavik som bas når du det mesta, men ibland kan det krävas en tur till andra delar av landet för de mest häpnadsväckande upplevelserna.

Ett exempel är valskådningen i Husavik, som är Allt om Reykjaviks stora favorit. Om du har chansen, ta den. En mer storslagen upplevelse går knappt att hitta.

Topp 5 – sevärdheter på Island

Vad får man inte missa på en resa till Reykjavik och Island?

Det beror såklart på vilka intressen och preferenser du har, men här är fem sevärdheter och upplevelser i toppklass, som du når från Reykjavik:

1. Blå lagunen

Världens skönaste bad heter Blå lagunen, ligger en bit utanför Reykjavik, och får bara inte missas. Varken på första, andra eller tredje resan till Island.

Kan ofta kombineras med andra upplevelser, till exempel Golden Circle (se nedan) eller bokas med transfer från Reykjavik. Allt bokas enkelt här.

2. Sky Lagoon

Psst! Blå lagunen har faktiskt fått en utmanare i toppklass i läckra Sky Lagoon utanför Reykjavik, som öppnade 2021.

Redan badat i Blå lagunen? Boka in dig på Sky Lagoon istället.

3. Golden Circle

Islands mest populära rundresa går runt Golden Circle, med start i Reykjavik, och tar dig till vattenfallet Gullfoss, till gejsern Strokkur och till nationalparken Thingvellir.

Flera olika guidade turer finns och ett tips kan som sagt vara att kombinera med till exempel Blå lagunen. Boka Golden Circle här.

4. Valsafari i Reykjavik

Förvisso inte lika storslaget som att beundra valarna i Husavik på norra Island, men en valsafari i Reykjavik är ändå en riktigt fin upplevelse. Väl värd att göra om du bor i Reykjavik under hela din resa.

Flera arrangörer och alternativ finns att välja bland. Se mer och boka på den här sidan.

5. Rida islandshäst

Dom är små, starka, charmiga och lätta att rida på – även för nybörjare. Du behöver inte ens vara hästintresserad för att uppskatta en ridtur i Islands sagolandskap. Tro oss. Och se till att boka en ridtur på islandshäst när du är på Island, till exempel hos populära Ishestar.

Boka sevärdheter på Island

Att boka sevärdheter och upplevelser på nätet innan du reser till Island, är klokt. Dels har du din plats säkrad, men du får också ofta ett bättre pris.

Allt om Reykjavik tipsar gärna om Get Your Guide, ett företag där du kan boka attraktioner, turer och upplevelser över hela världen.

Du bokar snabbt, säkert och priserna är lägre eller på samma nivå som om du bokar på plats. Dessutom kan du nästan alltid avboka med kort varsel, om resplanerna ändras.

den här sidan finns alla sevärdheter, upplevelser, utflykter och guidade turer du kan boka. Här visar vi ett urval av de mest populära: