Sevärdheter i Reykjavik och på Island

Island har fler spektakulära sevärdheter och attraktioner än vad som borde vara möjligt i ett så litet land. Här finns alltid något att se och uppleva – och många av sevärdheterna och upplevelserna når du från Reykjavik.

Sevärdheter Reykjavik Island

Valsafari, varma källor och gejsrar. Glaciärvandringar, pyrande vulkaner och vattenfall. Islandshästar och sköna bad. Vandringar, vikingar och sagoväsen. Utflykter med bil, buss eller till fots. Märkliga museer och fina fiskebyar.

Island är fullständigt fullsmäckat med saker att se och göra. Det handlar dessutom ofta om upplevelser som du inte kan få någon annanstans på den här planeten.

Med Reykjavik som bas når du det mesta, men ibland kan det krävas en tur till andra delar av landet för de mest häpnadsväckande upplevelserna. Ett exempel är valskådningen i Husavik, som är Allt om Reykjaviks stora favorit. Om du har chansen, ta den. En mer storslagen upplevelse går knappt att hitta.

Topp 5 – Islands mest populära sevärdheter och upplevelser

Vad får man inte missa på en resa till Reykjavik och Island? Det beror såklart på vilka intressen och preferenser du har, men här är fem säkra (och väldigt populära) kort:

  1. Blå lagunen. Världens skönaste bad kan med fördel kombineras med bussen från eller till flyget.
  2. Golden Circle. Islands mest populära rundresa tar dig till vattenfallet Gullfoss, till gejsern Strokkur och till nationalparken Thingvellir.
  3. Valsafari i Reykjavik. Inte lika storslaget som i Husavik, men ändå en fin upplevelse.
  4. Rida islandshäst. Du behöver inte ens vara hästintresserad för att uppskatta en ridtur i Islands sagolandskap.
  5. Game of Thrones! Den här dagsturen till några av inspelningsplatserna har snabbt blivit otroligt populär.

Boka sevärdheter i Reykjavik på nätet

Att boka sevärdheter och upplevelser på nätet innan du reser till Island, är klokt. Dels har du din plats säkrad, men du får också ofta ett bättre pris. Allt om Reykjavik tipsar gärna om Viator och Get Your Guide, två webbplatser som samlar attraktioner, turer och upplevelser över hela världen.

Här nedanför hittar du exempel på vilka sevärdheter i Reykjavik och på Island som du kan boka på nätet, från Get Your Guide: