Golden Circle – klassisk rundresa på Island

Golden Circle, gyllene cirkeln, är en 30 mil lång rundresa förbi några av södra Islands mest kända och populära sevärdheter. Resan görs utan problem på en dag och organiserade turer med buss utgår från Reykjavik varje dag året runt. Missa inte!

Golden Circle Island - populär utflykt från Reykjavik

Resan tar dig till det storslagna vattenfallet Gullfoss (bilden), till Strokkurs geysir som ungefär var femte minut skjuter upp en 30 meter hög vattenpelare och till nationalparken Thingvellir, Tingvalla, med sin vackra natur, geologiska särart och politiska historia.

I Thingvellir samlades det isländska alltinget, ofta kallat världens första parlament, redan år 930. Tingvalla var också platsen där mycket av filmen Bröderna Lejonhjärta, efter Astrid Lindgrens roman, spelades in.

Bussresorna lockar många turister och är ett smart alternativ för den som inte kan eller vill köra bil själv.

Boka Golden Circle innan du reser

PrisbadgeTack vare vårt samarbete med Viator bokar du alltid utflykter till Golden Circle med lägsta pris-garanti. Det finns ett stort urval av turer att välja på. Avbokning är ofta möjlig, men reglerna varierar. Läs mer på bokningssidan.

Golden Circle – många arrangörer och turer

Ett stort antal arrangörer erbjuder flera olika typer av turer att välja på. Du kan ta den klassiska Golden Circle-turen, men det finns också kvällsturer, midnattssolsturer, turer som kombinerar Golden Circle med att köra snöskoter (på vintern) eller med att rida islandshäst (på sommaren).

Det finns också en guidad tur till Golden Circle som tar dig med till en hemlig varm källa för ett skönt dopp.

Du kan välja mellan att göra Golden Circle i grupp, med en större buss, eller ta en privat rundtur i jeep med egen chaufför.

Priserna varierar så klart beroende på upplägg, reslängd och om rundresan kombineras med andra aktiviteter. Men räkna med ett startpris på cirka 600 svenska kronor för den klassiska turen.

  • Editor Rating
  • Rated 4.5 stars
kr600 to kr1100
  • 80%

  • Golden Circle Island
  • Reviewed by:
  • Published on:
  • Last modified: 24 september, 2018