Golden Circle – spektakulär och populär rundresa från Reykjavik

Golden Circle, gyllene cirkeln, är en 30 mil lång rundresa förbi några av södra Islands mest kända och populära sevärdheter. Resan görs utan problem på en dag och organiserade turer med buss utgår från Reykjavik varje dag året runt. Missa inte! [Uppdaterad 2022-04-22]

Golden Circle Island - populär utflykt från Reykjavik

Resan tar dig till det storslagna vattenfallet Gullfoss (bilden), till Strokkurs geysir som ungefär var femte minut skjuter upp en 30 meter hög vattenpelare och till nationalparken Thingvellir, Tingvalla, med sin vackra natur, geologiska särart och politiska historia.

I Thingvellir samlades det isländska alltinget, ofta kallat världens första parlament, redan år 930. Tingvalla var också platsen där mycket av filmen Bröderna Lejonhjärta, efter Astrid Lindgrens roman, spelades in.

Bussresorna lockar många turister och är ett smart alternativ för den som inte kan eller vill köra bil själv.

Golden Circle – många arrangörer och turer

Ett stort antal arrangörer erbjuder flera olika typer av turer att välja på. Du kan ta den klassiska Golden Circle-turen, men det finns också kvällsturer, midnattssolsturer, turer som kombinerar Golden Circle med att köra snöskoter (på vintern) eller med att rida islandshäst (på sommaren).

Det finns också kombinerade turer med Golden Circle och Blå lagunen, här är ett alternativ och här finns ett annat. Att kombinera de två är smart, du får ett totalpris som är lägre än om de bokas separat och det blir en riktig toppendag.

Har du bråttom finns en expresstur till Gyllene Cirkeln som är ett par timmar kortare än standardutflykter, men du hinner se allt du vill utan problem.

Priserna varierar så klart beroende på upplägg, reslängd och om rundresan kombineras med andra aktiviteter. Men räkna med ett startpris på cirka 600 svenska kronor för den klassiska turen.

Tack vare vårt samarbete med Get Your Guide bokar du utflykter till Golden Circle snabbt, säkert och smidigt. Det finns ett stort urval av turer att välja på och avbokningsvillkoren är generösa, du kan nästa alltid avboka fram till 24 timmar innan avfärd och få hela beloppet tillbaka.

På den här sidan finns allt du kan boka kring Golden Circle. Här visar vi ett urval av de mest populära Golden Circle-turerna: