ION Adventure Hotel

ION Hotel

Adress: Nesjavellir vid Thingvallavatn, 801 Selfoss
Webb: ioniceland.is

ION Adventure Hotel ligger inte i Reykjavik, men du kör dit på mindre än en timme, och det här nya hotellet är alldeles makalöst häftigt.

En utomjordisk containerfarkost som buklandat bland lavafält och mäktiga berg. Så ser det här nya, det invigdes 2013, hotellet ut på utsidan. Invändigt välkomnar en genomtänkt nordisk design gästerna. Stilrent, luftigt och snyggt, men också ett varmt isländskt omhändertagande i varje detalj.

ION Hotel Pool

Hotellet ligger vid nationalparken – och världsarvet – Thingvellir. Om du kör Islands populära bilrutt Golden Circle är det enkelt att hitta dit och du bör kosta på dig några nätter. Kanske blir det ett av ditt livs bästa hotellupplevelser.

ION Adventure Hotel passar lika bra för den som bara vill checka ut från omvärlden och slappna av med spabehandlingar och poolbad, som den som söker natur och äventyr.

Hotellet ordnar ett stort antal olika aktiviteter: ridning på islandshästar, glaciärvandring, flugfiske, kayakpaddling, forsfärd, bad i varma källor och – till och med – snorkling, är några äventyr du kan prova på.

ION Hotel rum

Hotellets restaurang Silfra serverar modern nordisk mat gjord på lokala råvaror, därför varierar menyn också med årstiden. Baren häller gärna upp en öl från någon av Islands många mikrobryggerier.

ION Adventure Hotel är inte billigt, men kanske inte heller så dyrt som du tror. Ett standardrum under sommarens högsäsong kostar ca 2150 svenska kronor om du bokar på hotellets egen sajt, men bättre erbjudanden finns ibland att få. Vintertid, en populär säsong för besökare som vill spana på norrsken, startar rummen på ca 1700 kronor.

>> Boka hotellet på Hotels.com