Hallgrímskirkja – missa inte utsikten från kyrktornet!

Hallgrímskirkja är Reykjaviks främsta landmärke och en av de mest besökta sevärdheterna. Kyrkan reser sig över staden och det höga tornet syns på långt håll.

Hallgrímskirkja i Reykjavik

Hallgrímskirkja är massiv, snudd på brutal i sin modernistiska design som ska påminna om det isländska landskapet. Vacker? Det är en smaksak. Annorlunda är kyrkan definitivt.

Kyrktornet är 73 meter högt, vilket gör det till Islands nästa högsta byggnad. I tornet finns en utsiktsplats med 360-graders vyer över staden.

Att besöka Hallgrímskirkja kostar ingenting. Kyrkan håller öppet alla dagar från klockan 9 till klockan 17 på vintern och från klockan 9 till 21 på sommaren.

Hallgrímskirkja – fin utsikt över Reykjavik

Om du också vill ge dig upp i kyrktornet och beundra den fantastiska utsikten över Reykjavik – vilket vi verkligen rekommenderar – då kostar det 1000 isländska kronor, cirka 90 svenska kronor.

Från tornet ligger Reykjavik för dina fötter med Faxaflóibukten strax där bakom. Det är ett imponerande panorama av stad, hav och berg.

Notera att kyrkan ibland kan stänga vid begravningar eller bröllop. Mer information om vad som är på gång finns i kalendern på kyrkans webbplats.

Guidade turer där kyrkan ingår

Om du vill veta mer om Hallgrímskirkja – och även lära dig massor om Reykjavik – då kan det vara kul att följa med på en guidad stadstur. Tack vare vårt samarbete med Viator kan du boka turerna till garanterat lägsta pris.

Flera finns att välja på, men den här guidade turen till fots är populär och har bra betyg från tidigare deltagare.

Föredrar du en guidad tur med minibuss finns den här med en guide som talar svenska/skandinaviska.

Många fler guidade turer där ett besök i kyrkan ingår, både till fots och i minibuss, finns listade på den här sidan.