Valsafari i Reykjavik

Valsafari mitt i Reykjavik! Island är en av världens främsta destinationer för den som drömt om att dra på valskådning. I vattnen runt landet simmar knölvalar, kaskeloter, blåvalar, delfiner och späckhuggare – för att bara nämna ett litet urval.

Valsafari i Reykjavik

Med det sagt, ska vi också ärligt berätta att landets allra bästa valsafari finns på andra platser än i Reykjavik.

Husavik på norra Island är ett måste för dig som vill vara säker på närkontakt med havsbjässarna, där finns världens kanske främsta valskådningsturer.

Till Husavik åker du snabbt med inrikesflyg från Reykjavik och det är något vi verkligen rekommenderar om du uppskattar storslagna naturupplevelser.

Valsafari utanför Reykjavik duger dock gott för nybörjare, eller för den som bara vill komma till sjöss i några timmar.

Förutom valar får du ibland stifta bekantskap med de märkliga, sagoliknande, lunnefåglarna – om säsongen är den rätta.

Valsafari är populärt, vi rekommenderar att du bokar på nätet innan du reser eller åtminstone någon dag i förväg när du väl är på Island.

På den här sidan hittar du alla valskådningsturer som utgår från Reykjavik med betyg och recensioner från tidigare gäster.

Boka valsafari från Reykjavik

PrisbadgeTack vare vårt samarbete med Get Your Guide kan du boka valsafari i Reykjavik säkert och snabbt. Här ser du priser på de mest populära alternativen.

Chansen att få se val är stor, över 95 procent på sommarhalvåret och aningen lägre på vintern, men till skillnad från att åka på valsafari på norra Island är det sällan man ser de allra största arterna av val utanför Reykjavik.

På fartygen finns kunniga guider och kaptener som kan farvattnen utan och innan, och gör allt för att hitta valar. Om du inte har med dig varma kläder, finns overaller och regnjackor att låna ombord utan extra kostnad.

Notera att antalet avgångar varierar beroende på årstiden. På bokningssidan kan du alltid använda kalendern som finns på respektive utflykt, för att se utbud och priser.

Härifrån utgår fartygen

Notera att arrangörerna ibland kan byta hamn, exempelvis på grund av väderförhållanden. Då får du ett meddelande om det.

Vanligtvis utgår valskådningsfartygen från gamla hamnen i Reykjavik. I vissa av de turer du kan boka ingår hämtning på hotellet.

Gamla hamnen i Reykjavik