Perlan – museum med läckert observationsdäck

Perlan Museum är av Reykjaviks bästa upplevelser. Museet bjuder på en häftig glaciärutställning och från observationsdäcket har du magisk utsikt över både stad och omgivningar.

Perlan Museum Reykjavik

Perlan Museum är inrymt i en glaskupol som blivit en av Reykjaviks mest ikoniska och välkända byggnader. Kupolen ruvar på en kulle i stadens övre delar, vilket ger fenomenal utsikt från observationsdäcket, trots att det bara ligger fyra våningar upp.

Utsikten är kanske Perlans stora dragplåster, men museet är faktiskt också en höjdare.

Utställningar på Perlan Museum

Utställningen om glaciärer och is visar glaciärernas liv, deras historia – och den minst sagt ovissa framtiden. Tack vare utställningen är Reykjavik den enda staden i världen som har en isgrotta.

Temperaturen där inne är minus tio grader, så varma kläder skadar inte. Men det finns värmande ponchos att låna på plats.

Perlan Museum isgrotta

I maj 2018 öppnar en ny utställning om land, kust och hav på Perlan. Den tar upp museets hela bottenvåning och visar olika karaktärsdrag från Islands, minst sagt, brokiga och märkliga natur.

Under hösten 2018 öppnar också ett planetarium i museet, som utlovar en häftig 360-graders upplevelse tack vare surroundljud och den bästa bildkvalitet som finns tillgänglig idag.

Boka entrébiljett till Perlan

I biljettpriset ingår både museets utställningar och observationsdäcket. Du kan dessutom åka en gratis shuttlebus från centrala Reykjavik till museet, den avgår från konserthuset Harpa varje dag från klockan 9.00 till 17.30.

» Läs mer och boka biljett