Perlan – museum med läckert observationsdäck

Perlan Museum är av Reykjaviks bästa upplevelser. Museet bjuder på en häftig glaciärutställning och från observationsdäcket har du magisk utsikt över både stad och omgivningar. [Uppdaterad 2022-05-11]

Perlan Museum Reykjavik

Perlan Museum är inrymt i en glaskupol som blivit en av Reykjaviks mest ikoniska och välkända byggnader. Kupolen ruvar på en kulle i stadens övre delar, vilket ger fenomenal utsikt från observationsdäcket, trots att det bara ligger fyra våningar upp.

Utsikten är kanske Perlans stora dragplåster, men museet är faktiskt också en höjdare.

Utställningar på Perlan Museum

Utställningen om glaciärer och is visar glaciärernas liv, deras historia – och den minst sagt ovissa framtiden. Tack vare utställningen är Reykjavik den enda staden i världen som har en isgrotta.

Temperaturen där inne är minus tio grader, så varma kläder skadar inte. Men det finns värmande ponchos att låna på plats.

Perlan Museum isgrotta

I museet finns också ett planetarium som bjuder på en häftig 360-graders upplevelse tack vare surroundljud och den bästa bildkvalitet som finns tillgänglig idag.

Showen Áróra – Northern Lights är ett måste att uppleva, en mäktig resa i ljud och bild genom Islands vackra sagovärld.

Boka entrébiljett till Perlan

I biljettpriset ingår både museets utställningar och observationsdäcket.

» Boka biljett till Perlan inklusive Áróra – Northern Lights

Du kan åka en gratis shuttlebus från centrala Reykjavik till museet, den avgår från konserthuset Harpa varje dag från klockan 9.00 till 17.30. Obs! Bussen är inställd under 2022, men återkommer eventuellt efter det.