Flyga helikopter på Island – från Reykjavik ut till bergen

Att flyga helikopter på Island är ett magnifikt sätt att uppleva landet på. Vyerna från ovan liknar inget du har sett tidigare, vi lovar. En helikoptertur kostar en slant, men är värd varenda krona. [Uppdaterad 2022-04-27]

Flyga helikopter på Island - helikoptertur från Reykjavik

Att ta en bussresa runt Golden Circle eller ett bad i Blå lagunen är inte dumt, men det gör ju alla. Vill du sätta extra krydda på din Islandsresa, då är det helikopter som gäller.

Från Reykjaviks inrikesflygplats, strax intill city, lyfter Norðurflug Helicopter Tours med piloter som både är skickliga flygare och trevliga guider.

Flyga helikopter på Island – två alternativ

Norðurflug Helicopter Tours är landets största helikopterföretag och det finns två olika helikopterturer från Reykjavik att välja på.

Flyga helikopter över Reykjavik

Panoramic Helicopter Flight with Summit Landing är en flygtur på mellan 30 och 45 minuter, som främst tar dig över Reykjavik och stadens landmärken som Hallgrimskyrkan och konserthallen Harpa.

Men ni flyger också upp och landar på en bergstopp för att njuta av spektakulär utsikt över staden. Priset är cirka 2500 svenska kronor per person (april 2022). Läs mer på bokningssidan.

Helikoptertur ut över Island

Helicopter Tour in Iceland: The Geothermal Tour är en längre flygning, cirka en timme lång, som lyfter er högt över lavafält, kratrar, bergskedjor i olika färger och varma källor.

Ni landar och får njuta av en stund mitt i den isländska vildmarken. Priset är cirka 3900 kr/person (april 2022). Läs mer på bokningssidan.

Väder och avbokning

Att flyga helikopter på Island är en populär upplevelse med få platser, som ofta säljer slut. Så se till att boka i god tid.

Om vädret är dåligt den dag ni har bokat flygningen, bokas ni om till en annan dag eller får hela beloppet återbetalt.

Ni kan också fritt avboka fram till 24 timmar innan avgång. Se till att ta del av avbokningsreglerna på bokningssidan.