Flygplatser i Reykjavik och transfer till ditt hotell

Reykjaviks flygplats heter Keflavik och har flygplatskoden KEF. Från flygplatsen till Reykjavik är det cirka fem mil och det finns gott om alternativ för transfer. Så här gör du för att boka. [Uppdaterad 2022-05-11]

Flygplats Keflavik utanför Reykjavik på Island

Reykjavik har faktiskt två flygplatser i närområdet. Den internationella flygplatsen ligger som sagt i Keflavik, du kommer alltså att landa på Keflavik när du flyger till Island från Skandinavien. Men det finns även en liten inrikesflygplats nära staden.

Keflavik är, i internationell jämförelse, ganska liten. Men den är modern, snygg och har ett gott utbud av restauranger och shopping. Flygplatsen har utsetts till Europas bästa flygplats, även om det var några år sedan. Sommartid flyger cirka 25 olika flygbolag på Keflavik International Airport.

Icelandair är den största aktören, men även flygbolag som SAS, Finnair, Lufthansa, British Airways och amerikanska bolag flyger på Reykjavik. Innan pandemin fanns också gott om lågprisflyg från Europa till Island, men många linjer lades ner. Vi håller tummarna för att de återkommer när resandet tar fart på allvar igen.

Du tar dig mellan flygplatsen och Reykjavik med flygbuss eller taxi, om du inte har bokat en hyrbil.

Att ta taxi är dyrt, det kostar från cirka 1200 till 1500 svenska kronor (prisexempel från maj 2022).

Flygbuss bästa alternativet för transfer

Bästa och billigaste alternativet är flygbuss. Resan tar cirka 45 minuter och du bokar enkelt biljetten på nätet innan du reser. Flera olika företag finns.

Vårt tips är Airport Direct. Företaget har både flygbussar av stor modell och mindre shuttlebussar. De sistnämnda är något dyrare än flygbussen, men tar dig hela vägen till ditt hotell. Nästan lika smidigt som taxi och betydligt billigare.

Ett annat alternativ är Reykjavik Excursions och som tar dig från Keflavik till bussterminalen BSI i centrala Reykjavik.

Bor du nära bussterminalen kan du med fördel välja de billigare alternativen och promenera från bussterminalen till ditt hotell.

Men om du bor långt från bussterminalen eller har mycket bagage, då är shuttlebussen med Airport Direct ett bättre val.

Boka privat transfer från flygplatsen

Om du vill ha en så bekväm start på resan som möjligt, då bokar du en privat transfer. Beroende på hur många ni är, får ni en bil för 1-4 personer eller en större bil med plats för upp till åtta passagerare.

Privat transfer är givetvis dyrare än att ta flygbuss, men också mycket smidigare. Priset per bil är ganska högt, men blir överkomligt per person om ni är många som åker. Fyller ni en bil blir skillnaden, per person, jämfört med att åka flygbuss inte alltför stor.

För familjer med små barn kan det här vara ett riktigt bra alternativ, företaget ordnar med barnstolar eller sittkuddar om ni anger det vid bokning.

Fördelen med privat transfer jämfört med att ta taxi från flygplatsen, är att du har en förbokad bil som väntar på dig när du landar.

Boka transfer från Keflavik på nätet

Här nedanför ser du ett urval av de mest bokade alternativen för transfer mellan flygplatsen i Keflavik och hotell i Reykjavik.

Boka innan du reser, avboka om planerna ändras. Du kan vanligtvis avboka och få hela beloppet tillbaka så sent som 24 timmar innan ankomst, men dubbekolla vad som gäller på bokningssidan:

Inrikesflyg från Reykjavik Airport

Strax utanför stadskärnan i Reykjavik finns en liten flygplats som används för inrikesflyg. Härifrån reser du om du exempelvis ska flyga till Akureyri i norr, till Västmannaöarna eller Isafjördur. Flygplatsen har också avgångar till Färöarna och Grönland.

Obs! Namnet, Reykjavik Airport, gör att resenärer som egentligen ska till Keflavik ibland tar sig till fel flygplats. Om du ska lämna Island och resa hem, är det Keflavik som gäller, inget annat. Från Reykjavik Airport flyger främst AirIceland och Eagle Air.