Rida Islandshäst i Reykjavik

Att rida islandshäst är en av de mest populära aktiviteter som besökare gör på Island. Islandshästarna är små, de blir sällan över 150 centimeter, stadiga, robusta och är bra att rida på även för den som aldrig har suttit på en hästrygg.

Rida Islandshäst i Reykjavik (Foto: Göran Ingman)

Nybörjare testar med fördel att rida de korta turer på en till tre timmar som ett flertal hästgårdar erbjuder, där busstransfer från ert boende i Reykjavik ingår i priset.

Ett exempel är den här mycket populära ridturen som fått höga betyg av tidigare deltagare. Den utgår från hästgården Ishestar som ligger bara en kvart med bil från Reykjavik.

Ishestar är en gård med gott rykte som arrangerat ridturer i många år. Förutom turerna för nybörjare, finns längre utflykter som kräver mer vana av att rida. Här är ett exempel på en populär heldagstur.

Alla ridturer hos Ishestar hittar du här.

Vill du ta ut svängarna litegrann och tillbringa hela dagen tillsammans med hästar, rekommenderar vi den här turen på gården Laxnes.

Även Laxnes är en pålitlig arrangör som funnits med i många år. Du rider både på förmiddag och eftermiddag, där emellan är det lunch och avkoppling på gården. Även här ingår transfer till och från ditt hotell

Boka ridtur på Island (Foto: Göran Ingman)

Om du vill slå två flugor i en smäll finns möjlighet att kombinera ridningen på islandshäst med andra attraktioner på Island.

Du kan exempelvis boka ett paket med ridtur på islandshäst och besök i Blå lagunen eller du kan rida på förmiddagen och besöka Gyllene cirkeln på eftermiddagen.

Islandshästar på fjället (Foto: Göran Ingman)

Att rida islandshäst på Island blir ett minne för livet, vi lovar. Hästarna är godmodiga och snälla, och skapar tillsammans med den fantastiska naturen en riktigt helhetsupplevelse.

Det här är en tur som familjer med fördel kan göra tillsammans, tack vare de behändiga hästarna. Åldersgränsen varierar beroende på arrangör, men är ofta sex eller sju år.

Merparten av ridturerna kan dessutom avbokas om resplanerna ändras. Exakt information finns på bokningssidan.

På den här sidan har vi listat ett antal tips på ridturer med islandshäst nära Reykjavik. Alla turer du kan boka via oss finns på den här sidan.