Rida Islandshäst i Reykjavik – våra tips på ridturer

Att rida islandshäst är en av de mest populära aktiviteterna på Island. Islandshästarna är små, stadiga, kloka och lätta att rida på även för dig som aldrig har suttit på en hästrygg. [Uppdaterad 2023-05-10]

Rida Islandshäst i Reykjavik (Foto: Göran Ingman)

Nybörjare testar med fördel att rida de korta turer på en till tre timmar som ett flertal hästgårdar erbjuder, där transfer från ert boende i Reykjavik ingår i priset.

Ett exempel är den här mycket populära ridturen som fått höga betyg av tidigare deltagare. Den arrangeras av Solhestar och har upplägg som passar både rena nybörjare och de som är ridvana.

Ett flertal andra populära ridturer på Island hittar du på den här sidan

Rida islandshäst på Island – något för alla

Ishestar är en annan populär arrangör av ridturer nära Reykjavik. Gården har gott rykte, ligger bara en kvart från staden, och har arrangerat ridturer i många år.

Förutom turerna för nybörjare, finns längre utflykter som kräver mer vana av att rida. Här är ett exempel på en populär längre tur som kallas Vikingaritt. Rekommenderas verkligen för dig som är hästvan.

Alla bokningsbara ridturer hos Ishestar hittar du här.

Även gården Laxnes är en pålitlig arrangör som funnits med i många år. Där kan du kombinera en ridtur med islandshäst med den populära utflykten Gyllene triangeln.

Det är ett smart sätt att kombinera två av Islands bästa upplevelser, på en och samma dag. Läs mer om den kombinationsturen här.

Islandshästar på fjället (Foto: Göran Ingman)

Att rida islandshäst på Island blir ett minne för livet, vi lovar. Hästarna är godmodiga och snälla, och skapar tillsammans med den fantastiska naturen en riktig helhetsupplevelse.

Det här är en tur som familjer med fördel kan göra tillsammans, tack vare de behändiga hästarna. Åldersgränsen varierar beroende på arrangör, men är ofta sju eller åtta år.

Merparten av ridturerna kan dessutom avbokas med kort varsel, i regel 24 timmar innan turen startar, om resplanerna ändras.

På den här sidan har vi listat ett antal tips på ridturer med islandshäst nära Reykjavik. Här nedanför finns fler exempel: