Utflykter från Reykjavik – saker att göra på Island

Island är fullsmockat med häftiga, häpnadsväckande och annorlunda upplevelser. Många av dom är unika för landet. På Island finns saker du inte kan se och göra någon annanstans i världen.

Reykjavik - utflykter på Island

Med Reykjavik som utgångspunkt ligger Island – nästan – för dina fötter. Det finns platser och regioner som ligger utom enkelt och smidigt räckhåll, men stora delar av Islands häftigaste upplevelser når du faktiskt på en utflykt från Reykjavik. Här kommer ett urval av de mest populära.

 

5 populära utflykter på Island

Islands gyllene cirkel

En av de mest populära utflykterna är Golden Circle, rundturen som går till Thingvellir, Gullfoss och Geysir. Du kan köra den själv om du har en hyrbil eller följa med på en guidad busstur. Oavsett hur du gör, är Reykjavik en given utgångspunkt. Här kan du läsa mer om Golden Circle.

Spektakulära sydkusten

En annan mycket populär sak att göra, är att upptäcka södra Island där några av landets mest spektakulära platser finns. Ni får se väldiga vattenfall, glittrande glaciärer och läckra lavastränder. Mer information om södra Island.

Valarna i Husavik

En av Islands absolut mest storslagna naturupplevelser är valskådning i Husavik i landets norra del. Du kan göra att stopp där när du bilar runt landet, men det går också att flyga till Akureyri och ta en guidad tur där valskådningen ingår. Rekommenderas verkligen. Läs mer om valskådning i Husavik.

Under ytan i Silfra

Om du verkligen vill gå på djupet på Island, då drar du på dig cyklop och simfenor och glider fram genom det nästan orimligt klara vattnet i Silfrasprickan. Du kan både dyka och snorkla – i glappet mellan kontinentalplattorna som skiljer Europa från Amerika. Läs mer om att dyka och snorkla i Silfra.

Snæfellsnes

Snæfellsnes är en nio mil lång halvö som har en fantastisk mångfald att visa upp, både i naturliga sevärdheter och charmiga byar. Här finns imponerande berg, karga klippor, stränder, ett fantastiskt fågelliv och strövande islandshästar. Längst i väster ligger glaciären Snaefellsjokull.

Fler saker att göra på Island

Island är, som vi redan varit inne på, ett land med massor att upptäcka. Du hinner inte med allt på första besöket, hur du än försöker.

Många av utflykterna och dagsturerna är populära, och en stående rekommendation är att alltid boka i förväg. Annars riskerar du att bli utan plats. Att boka på nätet kostar inget mer än att göra det i Reykjavik, tvärt om så är det ibland billigare.

Vi rekommenderar att boka med Viator (ett pålitligt företag som ägs av Tripadvisor), eller av välrenommerade Get Your Guide som har ett brett utbud av saker att göra på Island. Viators turer och biljetter hittar du här och Get Your Guides Islandssida finns här.

Här nedanför visas ett urval av de mest populära utflykterna på Island, från Get Your Guide.


 

Boka utflykter och sevärdheter på nätet