Sky Lagoon – missa inte Islands nya läckra bad och spa

Sky Lagoon är ett nytt bad och spa, utanför Reykjavik. En storsatsning som kostat runt en halv miljard kronor att bygga. Räkna med att badet kommer att finnas på många resenärers att göra-lista på Island framöver. [Uppdaterad 2022-04-28]

Sky Lagoon - bad och spa på Island nära Reykjavik

Det är ingen hemlighet att Islands mest klassiska bad Blå lagunen har blivit så populärt att det nästan är svårt att få en biljett.

Kanske var det en förklaring till bygget av nya Sky Lagoon – att ta upp kampen om besökare på Island som vill ta del av landets starka badtradition, men på ett nytt och lite lyxigare sätt.

Badet byggdes under pandemin när landet var nedstängt. Det tog 15 månader och runt en halv miljard svenska kronor att färdigställa projektet. Invigningen skedde i mars 2021.

En vd rekryterades, Dagný Hrönn Pétursdóttir som under tio år varit vd för Blå lagunen, och hon har tillsammans med sitt team i detalj byggt upp vad som ska bli Islands bästa badupplevelse.

Genuin upplevelse med wow-faktor

Om det blev bra? Det blev helt fantastiskt. Sky Lagoon är en genuint isländsk upplevelse, men med en wow-faktor av internationella mått.

Utvändigt är det en enkel byggnad klädd med torvtak. På insidan tappar du hakan var du än är, från evighetspoolen på klippkanten till bastun med svepande havsutsikt.

Tanken är att ett besök ska vara en resa i sju steg – om du väljer det dyraste paketet. Då följer du en ritual från varma bad till kalla bad, från evighetspool utomhus till bastu inomhus, från ånga till dusch.

Men det går också att betala entrén och bara njuta av att bada i vattnet som, precis som andra bad på Island, är geotermiskt och hämtas direkt ur underjorden.

Sky Lagoon – boka biljett

Precis som med Blå Lagunen, måste du förboka din biljett. Du gör det enkelt och smidigt på nätet, till exempel via pålitliga Get Your Guide. Får du ändrade resplaner kan du avboka och få hela beloppet tillbaka, fram till 24 timmar innan.

Vi rekommenderar att du bokar ”Pure Pass”, alltså paketet där hela sparitualen i sju steg ingår.

Om du har hyrbil och kör själv till Sky Lagoon då kan du boka entrébiljett med Pure Pass här.

Behöver du skjuts från Reykjavik, då bokar du Sky Lagoon entré inklusive transfer.

Här ligger Sky Lagoon

Du hittar badet i hamnen i Kársnes, i Kópavogur, bara en kort bilresa från centrala Reykjavik.